На автомобилното изложение, проведено в Шанхай през 2015 г., китайската компания Qoros показа скици на своите нови, съвършено различни SUV варианти, които трябва да се появят в близко бъдеще на обширния пазар в азиатската държава. Определено, фирмата-производител не е много известна на потребителите, най-вече в Западния свят. Специалистите в китайската компания, вече разкриха своите планове за създаването на 3 нови, хечбек версии, както и по-голям вариант, който ще бъде предназначен, предимно за градски условия и шосета.

Фирмата-производител е базирана в Шанхай, като нейното основаване датира от 2007 г., като тя бележи стремглаво развитие, най-вече в последните няколко години. Това е свързано и с плановете за разширяване на дейността на фирмата, като основна цел си остава реализирането на проекти, насочени главно към европейските потребители. По-специфични детайли и характеристики на бъдещите модели, които Qoros цели да лансира на Стария континент, би трябвало да бъдат оповестени през следващите две години. Очакваното представяне на новите превозни средства е определено за 2017 г., като един от първите пазари, където ще бъдат продавани съответните превозни средства е Германия.

Дизайнът на новите варианти е „заимстван” от няколко варианта, които се предлагат широко на автомобилните потребители. Сред автомобилите, които „привнасят” за повече от задоволителния стайлинг на китайските коли са версии, от рода на Kia Sportage и Ssangyong Tivoli. Но, всъщност дизайнът на моделите Qoros е определян, като „впечатляващ и нов, базиран върху немските автомобили.”

Според директорите в китайския производител, превозните средства, носещи марката на Qoros, трябва да „задоволят желанията и потребностите” на голям спектър от клиенти, сред които ще преобладават по-младите потребители, желаещи задоволително съотношение между характеристики, практичност и достъпна цена.

За да задоволи вкусовете на градските потребители, китайската компания планира да въведе и нови модели, които ще притежават електрически двигатели. Това е задължително условие, за да се покрият съответните изисквания, отнасящи се до екологичността и икономичността на превозните средства, продавани на Стария континент.

Published in Новини

Както вече видяхме, новата версия Kia Sportage направи големи стъпки, по отношение на подобряване на дизайна, изглеждайки по-модерно, ориентирайки се към европейските потребители. Но, дали това ще допринесе и за известна рафинираност, когато става въпрос за представянето и комфорта?!

Преди още, да бъде представен на съответните моторни изложения, като това във Франкфурт, новият модел беше представен на специалистите, решили да изпитат автомобила на корейския производител. Подобно на всеки модел, който предстои да бъде представен на пазара, така и Kia Sportage бива дегизиран, както отвътре, така и във външната му част. Но, въпреки това, впечатлението на специалистите, беше съсредоточено, преди;но върху интериора, който изглежда доста познато, но е доста осъвременен. Това впечатление е създадено от луксозната и модерна визия на таблото, както и от по-големия дисплей, чрез който се управлява автомобилът.

Когато говорим за двигателя - 2.4-литровият бензинов мотор, който е обект на изпитанието, едва ли ще се справи с предизвикателствата на дългите пътувания, особено ако настилката е по-трудна. Но, трябва да се отбележи напредъка, направен от конструкторите на Kia, за да бъде пътуването, поне по-безшумно и приятно. Акустичните прегради и допълнителните шумоизолатори, внасят повече спокойствие в кабината, редуцирайки неприятните звукови ефекти, както от бързото шофиране, така и от пътната настилка. Макар, че тестовите изпитания на новия модел бяха проведени върху нова настилка в САЩ, корейската компания уверява своите клиенти, че ще бъдат направени допълнителни подобрения, за да се справи по-добре новият автомобил с изпитанията, наложени от по-лошите и занемарени пътища в Европа.

6-степената автоматична скоростна кутия е повече от добро попадение за потребителите, като представянето и е положително и плавно, въпреки сравнително кратките периоди на колебание. Но, обещаните от компанията приоритети, свързани с комфорта и рафинираното представяне, са очевидни в новия модел. Корейските специалисти са си поставили за цел да елиминират и редуцират минималните несъвършенства на представянето, преди появата на автомобила на европейския пазар следващата година.

Това, което би помогнало в случая, е прибавянето на 7-степената автоматична скоростна кутия, притежаваща двоен съединител, която наскоро беше монтирана на подобрения модел Kia Cee’d. По този начин, новият автомобил ще придобие по-висока икономичност, съчетана с мощност и ускорение на колата, когато трябва да потегли от място. Управлението на колата е доста лесно и забавно, въпреки известните накланяния, когато трябва да се завива. Новото SUV е повече от солидно и това е основното впечатление, което прави, още преди лансирането си на пазара.

Корейската компания направи доста продажби на модела от 2010 г., особено на европейския пазар и сега желае да затвърди добрите впечатления у потребителите от серията Sportage. Когато се вгледаме в новия автомобил, изглежда усилията на специалистите от Kia не са били напразни.

Ясно е, че производителите на Sportage са се фокусирали, повече върху представянето и комфорта, отколкото върху спортното усещане. Kia е решена да доизгради и допълни успеха на по-старите коли от тази серия с последния си автомобил, като ние се надяваме и на достатъчно нововъведения, изпълващи интериора на Kia Sportage.

Published in Новини

Автоаксесоари

Инструменти

Други