Немската компания Opel и нейната дъщерна фирма – Vauxhall, планират да въведат изключително новаторски системи, които да осигурят по-голямата безопасност, както на своите потребители, така и на останалите участници в пътното движение. Става въпрос, за новите фарове и технологии, които са разработени от немските специалисти. Що се отнася до фаровете, те ще бъдат насочени там, където е и погледът на шофьора, по време на движението на автомобила. Той позволява на водача, да „открива” различните предизвикателства, с които се характеризира трафика по шосетата, особено през тъмните часове на денонощието. Освен това, лъчът на фаровете може да се регулира, съобразно изискванията на самите шофьори.

Разработката на споменатата система е достигнала точка, при която следва, само още едно действие – лансирането на продукта на пазара за превозни средства. Тази функция е част от третото поколение на адаптивното осветление, което се предлага от фирмата, в последните няколко години. Системата се намира в купето на автомобилите, като тя притежава периферни инфрачервени сензори, които позволяват на датчика да сканира очите на водача, до 50 пъти в секунда. След това, получената информация се използва, за да се коригира посоката и на самите фарове. Лъчът на автомобилните светлини може да се движи, както вертикално, така и хоризонтално. Инголф Шнайдер, директор в центъра за развитие на автомобилите Vauxhall/Opel отбеляза, че технологията решава проблема с движението на колите през нощта, благодарение на своето фокусиране и движение, съобразно очите на водачите.

Заедно с това, компанията е разработила и нова, по-функционална система за дългите светлини, наречена „Matrix LED”, при която отделните светодиоди във фаровете се настройват. Така автомобилите, от насрещното движение или в по-предната част на пътя, биват блокирани от въздействието на фаровете, като, в същото време се осветява останалата част от шосето или магистралата. Предполага се, че системата ще бъде въведена в автомобилите на Vauxhall/Opel, в следващите 18 месеца.

Published in Новини

Моделът Insignia Country Tourer, който е доста важен за компанията Opel, беше спрян от продажба на Острова. Ръководителите на дъщерната фирма Vauxhall, която предлага колата в Обединеното кралство, обясниха това действие с изключително ниските продажби, които има вариантът на британска земя. Това, разбира се, не означава, че той ще бъде окончателно изваден от каталога на немската компания за другите европейски пазари. Моделът, който се характеризира с десен волан и система на задвижване 4х4, беше представен на Острова през 2013 г., като неговата версия, оборудвана с ляв волан, ще продължи да бъде част от арсенала на Opel, но в останалите държави на Стария континент.

Стандартната версия - Insignia Sports Tourer, вече е достъпна с новия двигател на Opel, който е 2.0-литров, CDTI, дизелов вариант, от типа „Whisper”. Това се прави, за да се осигури покриването на задължителните европейски норми за екологичност и икономичност, известни, още и като Euro-6. Все пак, „значителната инвестиция”, която е направена, за да се оборудва автомобил с десен волан и система 4х4, със споменатия мотор, не е оправдана, предвид изключително лошите пазарни показатели на Insignia Country Tourer във Великобритания.

О компанията Opel/Vauxhall считат, че не е подходящо да се съоръжи модела със система на задвижване на предните колела, предвид неговите офроуд способности, както и по-високия клиренс, с които е известен автомобилът. От дъщерната фирма-производител Vauxhall допълниха, че спирането от продажба, на един от конкурентите на VW Passat Alltrack, няма да се отрази на останалите варианти, заложени в каталога на немската корпорация. Това се отнася, най-вече за моделите, които са със система 4х4 и притежават подобни характеристики, като OpelInsignia Country Tourer. Става въпрос за вариантите Antara и Mokka. От своя страна, моделът Mokka вече е достъпен с нов, дизелов двигател, от вида„Whisper”, с който се покриват показателите на Euro-6, а версията Antara ще получи 2.0-литровия мотор от Insignia, именно поради същата причина.         

Published in Новини

Компанията Opel обяви, че новият модел Insignia ще бъде оборудван с дизелов двигател, както и достатъчно надеждни технически характеристики. Всъщност, потребителите имат възможността да поръчат новия мотор, още сега. Неговият капацитет е 1.6 литра, като той е от семейството, на превърналите с в традиция за Opel, варианти „Whisper diesel”. Тези двигатели са известни, със своите способности да редуцират разходите на гориво, както и емисиите от СО2, изхвърляни от автомобилите във въздуха.

Новият двигател, трябва да замести дизеловите версии, характеризиращи се с мощности от 118 к.с., 128 к.с. и 138 к.с. Капацитетът на сменените мотори е 2.0 литра. 1.6-литровият, дизелов двигател е предназначен да се позиционира, под 2.0-литровия, „Whisper diesel” вариант, който е с мощност от 161 к.с. и може да се открие в конкурентната версия - Ford Mondeo. Цените на моделите, съоръжени с подобен мотор, започват от 29700$, а по-добре оборудваните коли могат да достигнат и 39700$.

Дизеловият, 1.6-литров двигател е от типа Ecoflex, като моделите, съоръжени с подобен мотор, могат да достигнат скоростта от 0-100 км./ч. за 10.9 с., като максимално определената му скорост е от 209 км./ч. Двигателят се отличава и с изключителните си икономични и екологични стойности, като разходът му на гориво е сведен, до нива от 3.80 л./100 км., а емисиите от СО2, не би трябвало да надхвърлят 99 гр./км. По-добре оборудваните модели, притежаващи подобен двигател, получават 17-цолови, лети джанти, както и гуми с по-добро сцепление. Новият 1.6-литров двигател, беше добавен наскоро и към друг автомобил на немската компания – Mokka.

Освен това, новата OpelInsignia получава и подобрени характеристики, като системата OnStar – запазена марка на Opel, с която шофьорите имат неограничен достъп до различни функции, осигуряващи нормалното и безопасно функциониране на техните автомобили. Моделът ще бъде оборудван и с достатъчно популярната, особено в последните години, функция Apple CarPlay, при която в купето на колата може да се включат и смартфони от съответната марка.

 

Published in Новини

Немската компания Opel се опитва да поддържа интереса на своите фенове, но и да завладява сърцата на нови клиенти. Това, може да стане, само с разработването на нови автомобили и концепции. А, през последната година, специалистите и директорите в Opel, бяха особено ангажирани, с представянето и демонстрирането на съвършено нови превозни средства, както и с определянето на приоритетите на компанията, по отношение на насоките, в които трябва да се развиват техните коли.

Един от моделите, който ще направи подобаващо се впечатление, когато се появи на пазара за автомобили е SUV автомобилът на Opel. Неговото представяне не беше, толкова екзалтирано и вълнуващо, предвид времето, необходимо за цялостната му реализация. Предполага се, че новото SUV на Opel ще се появи на пазара за коли, най-рано през 2020 г. Потребителите очакват, доста търпеливо новата философия на немската компания, която е подпомогната от американската корпорация Cadillac. Всъщност, автомобилът ще бъде разработен, именно в САЩ, но крайното му оформление и усъвършенстване, ще бъде достояние на специалистите от Opel/Vauxhall.

Това, което прави впечатление, когато се погледнат снимките на модела, са неговият превъзходен дизайн и конструкция. Определено, той ще се позиционира в по-луксозните сегменти на пазара за превозни средства. Той ще бъде 7-местен, а цената му, може да бъде конкурентна на коли, от типа на Land Rover Discovery Sport. Въпреки, своята по-висока стойност, немската машина ще се отличава с повече пространство, във вътрешната си част. Макар и разработван в САЩ, SUV моделът на Opelще бъде настроен, в по-голямата си част на британска земя, за да бъде представен, изключително на големите, европейски автомобилни пазари.

Немската компания обяви, че няколко, по-малки SUV версии, ще се появят на Стария континент, в близките няколко години. Но, директорите в Opel/Vauxhall подчертаха, че впечатляващият SUV вариант на Opelе предвиден за серийно производство, не по-рано от 2020 г.

Published in Новини

Новата версия на OpelInsignia предстои да бъде лансирана на пазара за превозни средства, след около 2 години, но моделът впечатлява, още сега, със своя ефектен дизайн и впечатляващи характеристики. Немският производител ще се опита да създаде, достатъчно надежден и функционален вариант, с който да се конкурира с най-добрите автомобили, които се предлагат на европейския пазар. Макар и основен опонент на модели, произведени от Audi, BMW и Mercedes, OpelInsignia предоставя впечатляващи характеристики, но на доста по-ниска цена, в сравнение с останалите луксозни коли от съответния клас.

Въпреки, че бившият директор в компанията - Тим Тозер, потвърди решимостта на фирмата да предлага достатъчно достъпни модели, определяйки немските автомобили на Opel/Vauxhall, като „превозни средства за масите”, определено, новата версия на OpelInsignia, ще се позиционира в гамата на големите луксозни коли, макар и в по-ниските пластове на споменатия сегмент. Всъщност, стайлингът на варианта е доста добре определен от главният дизайнер в корпорацията GM Europe - Марк Адамс, като „Vauxhall/Opel Design 2.0”.

Докато новият модел – Astra, ще бъде представен официално на пазара за превозни средства, в най-скоро време, тоза следващата версия на OpelInsignia, потребителите трябва да изчакат почти две години. Това е свързано с различните разработки и нововъведения, които ще придобие колата, за да оправдае вниманието, което предизвика, при представянето си на автомобилните специалисти. Новият автомобил придобива доста от детайлите, характерни за Monza 2013, като самите шефове в немската компания, признават привнасянето на съответния дизайн и други характеристики, вбъдещия OpelInsignia.

Предполага се, че моделът ще бъде оборудван, със съвършено нови дизелови двигатели, които ще бъдат варианти, на добре известното „семейство” „Whisper diesel”. Дори и незапознатите фенове на високите скорости, много добре знаят, че оборудването на автомобилите Opelс подобни мотори, води до по-голяма икономичност и екологичност на колите, което е подплатено и с доста приемлива шумоизолация на тяхната работа.

Published in Новини

Немската компания Opel, сериозно се е заела с подобряването на серията Astra, а един от моделите, определено ще направи запомнящо се представяне на европейските пазари за превозни средства. Става въпрос за Astra GSi, който трябва да си съперничи, с най-добрите образци в съответния клас коли. Позиционирането на модела, би трябвало да бъде, около изумителната версия VXR, която, от своя страна е конкурент на Focus RS.

Представянето на модела е обявено за края на 2015 г., когато трябва да бъдат оповестени и неговите характеристики и дизайн.Компанията Opel, допълнително ще уточни, на кое автомобилно изложение ще бъде
„разкрита” новата кола на немския производител. Определено, от Ford трябва да „пазят гърба си”, защото новият Astra GSi е всичко друго, но не и обикновено превозно средство. А, това се доказва и от снимките, които бяха направени на модела, докато беше тестван по пътищата на Стария континент. И преди време, потребителите бяха чували за автомобил на Opel, който ще бъде създаден, за да се „помести”, между „по-светски” ориентираната версия SRi и унищожителният модел VXR, предлаган с три врати. Но, сега снимките доказват, че действително немските специалисти са създали подобен вариант, като мощността му е определена на 250 к.с., поне според неофициалните информации, с които разполагат повечето фенове.

Немската компания Opel е предприела философия, за възраждането на свои, достатъчно популярни автомобили и GSi не се отличава от тази линия. Всъщност, този модел беше особено популярен, през 90-те години на 20 в. и началото на 21 в. В крайна сметка, вариантът беше изместен от VXR. Вероятно, колата ще бъде задвижвана от 2.0-литровия, турбо, бензинов мотор, който може да се открие и в актуалната Insignia. Моделът Opel Astra GSi, ще се характеризира и с доста по-ниското си тегло, което ще доведе до по-ниски стойности на емисиите от СО2 и разходите на гориво.

Published in Новини

Изглежда, че неприятностите на немските производители, започнали с „дизелгейт”, няма да приключат и най-малкото, което ще си пожелаят автомобилните специалисти в Германия е 2016 да бъде една нормална година и напълно различна от 2015 г. Това, в голяма степен се отнася, за почти всички компании, занимаващи се със създаването на превозни средства в държавата. Последната фирма, която преживява известни трусове, свързани с качеството на своите превозни средства е Opel. Казваме „известни”, защото проблемите на компанията са локализирани, само на британския пазар, но определено това не е успокоение за директорите на корпорацията, предвид значението и продажбите, с които се характеризира пазара във Великобритания.

Проблемът на Opel е свързан, най-вече с нейната дъщерна компания Vauxhall и моделите Zafira B. Много от потребителите на Острова се оплакват, от повреди в машините, които предизвикват пожари. Така се стига до „отзоваването” на близо 220000 автомобили, които са продадени в Обединеното кралство. Това се отнася за колите, които са с дясно разположен волан и са били произведени, в периода между 2005 г. и 2014 г. Моделите, които ще бъдат оттеглени от пазара са с механично управлявана климатична система, както и тези, които не разполагат с подобна функция.

Отзоваването на споменатите автомобили, не се отнася за актуалната версия на Zafira Tourer. От британския клон на Opel обявиха, че компанията ще разследва функционирането на вентилационната и отоплителната система на колите, след като беше открито, че при неправомерни ремонти на термични предпазители и вентилаторни съпротивления на двигателите, повредените части са били заменяни с неоригинални детайли.

Собствениците на автомобилите са уведомени, че отзоваването на превозните средства започва от 12.10.2015 г., като всеки преглед на засегнатите машини, би трябвало да отнеме, между 30 и 60 минути. Предполага се, че около 100 автомобила са се подпалили, по време на движение, като те са били оборудвани с механична климатична система.

Published in Новини

Новият модел на Opel, който ще се появи в началото на 2016 г. - Astra Sports Tourer, ще бъде по-скъп, в сравнение с актуалната версия. Неговата цена ще се позиционира, в порядъка на 25200$, което е малко по-висока стойност от предходния вариант. От компанията производител потвърдиха цените и спецификациите на новия модел. Всъщност, колата ще бъде основен конкурент на Ford Focus, когато, произведената в британските заводи в Лутън версия, бъде представена официално на пазара за превозни средства.

Цената на модела е определена за базовия вариант, който се задвижва от 1.4-литровия, бензинов двигател, с мощност от 100 к.с. Тя е с 2700$ повече, отколкото е цената на настоящата кола, носеща емблемата на Sports Tourer. Въпреки, по-високата изходна стойност, редовите потребители ще бъдат впечатлени и облагодетелствани, от различните новости и технически характеристики, които получават, дори и като стандартни опции. Така например, новият вариант OpelAstra Sports Tourer, характеризиращ се с базовата спецификация Design, ще бъде оборудван с 16-инчови, алуминиеви джанти, заден спойлер, 7-инчов, сензорен екран, за своята информационно-развлекателна система, климатик, автопилот, както и отличителни спортни седалки. Всичко това, определя модела, като достатъчно стилен и елегантен.

Сред задвижващите двигатели на модела, ще бъдат включени 1.0-литровият, турбо мотор, който емитира СО2, в порядъка на 96 гр./км., когато е придружен от автоматична скоростна кутия. Един от запомнящите се мотори е 1.6-литровият, турбо агрегат, който се характеризира с мощност от 197 к.с. и е наличен, само при спецификацията SRI. Дизеловата опция за модела е възложена на 16-литровия мотор, притежаващ различни мощности. Той съумява да постигне разход на гориво, в рамките на 3.30 л./100 км. и емитира СО2, не повече от 86 гр./км.

Подобаващо внимание, би трябвало да се обърне и на спецификацията Tech, при която потребителите ще получат подобрена звукова система и навигатор с 8-инчов, цветен, сензорен дисплей.

Published in Новини

Немската компания отново е в центъра на новините с няколко модела, които ще бъдат представени на потребителите, в недалечното бъдеще. Такива са впечатляващият нов Astra, както и вариант на Insignia, който предстои да излезе на автомобилния пазар. Освен това, широката публика ще бъде изненадана с бъдещата реализация на съвършено нов, средно голям модел SUV, който трябва да замени, вече „позастаряващата” версия Antara. Но това, което създаде новините около немската компания е един от най-впечатляващите автомобили, които някога тя е произвеждала. Той носи, прекалено краткото и многозначително наименование GT и ще бъде представен на европейските пазара, най-рано през 2017 г.

Снимките и сведенията, които бяха разпространени за GT, го определят, като един от най-големите конкуренти на първенеца в своята категория - Audi TT. Колата е в процес на разработка, като негов прототип ще бъде представен на автомобилното изложение в Женева, през 2016 г. Моделът, който се разработва от Opel и неговата дъщерна компания – Vauxhall, ще бъде от типа 2+2 купе, характеризиращ се с две врати. Именно на изложението в швейцарския град, шефовете на немската компания, както и на техните собственици от корпорацията GM, би трябвало да анализират реакцията, която ще предизвика представянето на колата и дали ще се пристъпи, към евентуално нейно производство.

Всъщност, новият OpelGT черпи своите характеристики от модел, представен за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт, през далечната 1965 г. По това време, едноименният вариант на немската фирма беше провъзгласен, като „бебето на Corvette”, като се превърна в първата европейска концепция, която беше въведена в серийно производство.

Предполага се, че новата версия ще бъде със задвижване на предните колела и ще бъде съоръжена с 1.6-литров, дизелов двигател, от вида „Whisper diesel”, но може да бъде представена и с 1.0-литровия, 3-цилиндров, бензинов мотор. Стандартната скоростна кутия ще бъде 6-степенна механична, като при поръчка, потребителите могат да оборудват своя модел и савтоматичната „Easytronic”.

 

 

Published in Новини

В навечерието на лансирането на изцяло нов и доста компактен OpelAstra, немската компания има поводи за оптимизъм и празненство. Празненството е свързано с юбилей, който е локализиран за британските потребители, но има своето отражение и върху останалите европейски пазари. Така например, дъщерната компания на Opel– Vauxhall, празнува 39 години от представянето на първия вариант Astra на Острова. Всъщност, докато немската фирма е произвеждала автомобили и ги е маркирала, като Kadett, между 1979 г. и 1991 г., във Великобритания тези версии са били известни, като Astra. Така, британските клиенти могат да празнуват регионалния юбилей, отбелязващ 39 години, от първото появяване на модела на обширните пътища в Обединеното кралство.

Поводът за празненствата е по-обширен, отколкото предполагат обикновените европейци, предвид очакваното лансиране на новия вариант Astra. От друга страна, версията Astra, предлагана от дъщерната компания Vauxhall е произведена в типично британски заводи, като моделът се характеризира с изключителното си качество и функционалност, което беше признато и от шефовете в корпорацията GM.

За целта, емблематичния за Великобритания автомобил, беше отпразнуван по подобаващ начин, като 128 нови коли, от седмата серия на Astra, пресъздадоха знамето на Обединеното кралство. Участващите в юбилейната снимка варианти, бяха оцветени в характерните за Острова цветове – червено, синьо и бяло. Това не е случайно, след като станаха достояние фактите, относно продажбите на автомобила, през различните години. Само във Великобритания, версията Astra е продала повече от 3000000 бройки, което означава, че почти всеки четвърти британец е притежавал кола от съответната версия.

Повече от 5000000 автомобила OpelAstra са произведени във фабриката, намираща се в Елсмиър Порт, където се състояха празненствата по юбилея. Моделът се продава в около 25 държави на Стария континент. Все пак, пълният капацитет на производствените съоръжения, все още не е достигнат, като се очаква върхът на тяхното натоварване да бъде през 2016 г., когато, ежедневно около 700 автомобила ще се доставят на пазара за превозни средства.

 

 

 

Published in Новини
Страница 1 от 4

Автоаксесоари

Инструменти

Други