След своя дебют на автомобилното изложение в Ню Йорк през 2015 г., предвижда се, моделът RAV4 Hybrid официално да бъде доставен на световните пазари, като неговото лансиране може да се очаква в края на 2015 г. или през януари 2016 г. Цената на колата започва от 35800$, като това е стойността на модела, задвижван от 2.0-литровия, дизелов двигател, от типа D-4D. Освен този вариант, японската компания е предвидила и лансирането на съвършено нов, комбиниран модел, който ще бъде задвижван от бензинов и електрически мотор, като неговата цена започва от 39500$, за автомобилите, оборудвани със спецификацията Business Edition Plus.

Стандартните дизелови и бензинови модели, би трябвало да се появят на европейските пазари, в края на тази година или през януари 2016 г. Това се отнася и за хибридната версия, характеризираща се със задвижване на всички колела. Все още, японската компания не е представила точни спецификации и характеристики на автомобилите, които трябва да се появят.

За да постигне по-добри търговски резултати от своя автомобил, Toyota е подобрила неговия външен вид, като той сега изглежда значително „по-свеж”. Неговите детайли и елементи са привнесени от настоящите версии на Auris и Avensis, като техният дизайн е „оказал” основно влияние и върху бъдещия вариант RAV4. Това означава, че бъдещият модел ще бъде съоръжен с впечатляваща предна решетка, подобрен дизайн на бронята, както и по-добриfull-LED фарове. В задната част на колата, нещата остават, почти непроменени, но при внимателно разглеждане, може да се установят подобренията, направени в LED фаровете на задната врата.

Вътрешната част на кабината е претърпяла известни промени, като в нея са монтирани различни елементи, притежаващи задоволително качество и външен вид, които придават и по-добър стайлинг на купето. Отличителен елемент, в интериора на модела е TFT екранът, който се предлага, като стандартно оборудване за вариантите RAV4 Hybrid. Освен него, не трябва да се подминава и системата Safety Sense, която придава на автомобила неоценима сигурност и ефективност. С помощта на функциите, включени в споменатата система, шофьорите могат да редуцират рисковете за своята кола, които са неотменима част от всеки трафик или пътно движение. Най-голямата новина, що се отнася до подобренията в новия вариант е съоръжаването му със съвършено новата система на задвижване на всички колела, като RAV4 се превръща в първия автомобил, от съответния сегмент превозни средства на Toyota, който бива оборудван с подобно хибридно задвижване.

Published in Новини

Моделът Toyota Prius, който трябва да се появи през следващата година е една от най-горещите теми за дискусии, не само сред запалените фенове на японската компания, но и сред редовите и непредубедени потребители. Обясненията са най-малко две. От една страна, японската компания се превърна в глобален лидер, на пазара за превозни средства, измествайки немските производители, които властваха доста дълго време, но след скандала, известен, като „дизелгейт”, нещата коренно се промениха. Вторият момент е свързан с характеристиките на автомобилите, произвеждани от Toyota и по-специално – новият Prius, направил голямо впечатление, по време на изложението, проведено във Франкфурт.

Японската компания обяви, че неговата цена ще започва от 35000$, като той ще бъде малко по-скъп, в сравнение с предишната версия от същия сегмент автомобили. За сметка на по-високата си стойност, новият модел ще бъде оборудван с повече детайли, дори и ако потребителите предпочетат базовите варианти на серията. Така например, автомобилите Toyota Prius ще бъдат съоръжени с двузонална климатична система, безконтактово включване на двигателя,LED фарове, сензорен екран към информационната система, дигиталноDAB радио, адаптивен автопилот, както и електрическа седалка за шофьора.

По-скъпата спецификацияBusiness Edition, която ще бъде привнесена в модела, преживяващ своето четвърто поколение, ще се характеризира с оборудване на купето, отличаващо се със своето качество и външен вид. Шофьорите и пасажерите ще могат да се възползват от дисплей, разположен в горната част на кабината, отопляеми предни седалки, кожен волан, монитор, показващ „мъртвата точка”, при движението на автомобила, както и зарядно за телефон. Най-скъпата спецификация, която се казваPrius Excel ще зарадва своите потребители, с изцяло кожен салон, невероятната аудио система JBL, чистачки, които се включват сами при дъжд, както и допълнителни функции, с които се характеризира информационната система на кабината.

Независимо от своя вид или спецификации, новите автомобили Toyota Prius ще бъдат съоръжени и с пакетът оборудване, наречен „Safety Sense”, включващ различни полезни функции, подпомагащи шофьорите, при тяхното управление.

  

Published in Новини

Изненадите от японската компания не свършват, като в последния месец стана ясно, че Toyota тества своя „автономен” автомобил, който ще се движа напълно сам, почти без човешка намеса. Неговото официално представяне би трябвало да стане през 2020 г., като времето не е избрано случайно, предвид домакинството на Токио на Олимпийските игри, които трябва да се проведат същата година.

Щастливците, които имаха шанса да изпробват новия автомобил отбелязаха, че той е съоръжен с изключително точна и детайлна сателитно-навигационна система. Освен това, в кабината, точно пред шофьорското място, се разполага камера, която се намира до огледалото за задно виждане. Не трябва да се пропуска и функцията LiDAR, която е повече от необходима за всеки добросъвестен собственик. Тя се състои от детектор, който може да сканира обекти, с помощта на лазер и радар. Сензорите на спомената система се разполагат до предната броня. Други сензори са разположени край задната броня, така, че автомобилът изглежда, повече от сигурно място, не само за пътниците в него, но и за останалите превозни средства на пътя. Системата позволява на пасажерите, намиращи се в кабината да получават регулярно информация за точното местоположение на автомобила, както и за различните показатели от движението по пътя, като скоростта, вида и местоположението на останалите коли, намиращи се на шосето.

Така, получената информация се визуализира на бордовия компютър, като при необходимост, могат да бъдат задействани спирачната система, ускорението, светлините и др. Не трябва, обаче, да се забравя, че това е тестов автомобил, като самите специалисти в японската компания признават неговите недостатъци и работата, която им предстои, за да бъде изцяло подобрена и усъвършенствана „автономната” система на задвижването.Компанията Toyota е разработила и системата ITS (Intelligent Transport System), която трябва да подпомага движението на колата, особено, при трудни участъци, като натоварени магистрали или пътни разклонения, които са отговорни за голяма част от произшествията по пътищата.

Published in Новини

 

В последните месеци, японската компания Toyota, не само затвърди своето водещо място, в света на автомобилните производители, но направи нещо, което никой не си е представял преди. Фирмата-производител успя да измести от първото място, като най-търсена и предпочитана компания на пазара за превозни средства, не кой да е, а немския концерн Volkswagen. Някои потребители биха споменали, че това се дължи, преди всичко на глобалния скандал, в който беше замесено автомобилното предприятие от Волфсбург и неговите неволи, свързани с ефективността на возилата Volkswagen, но не трябва да се омаловажават достиженията и качеството, с което се характеризират японските коли, произведени от Toyota.

Един от най-впечатляващите варианти, представени в последно време, беше именно моделът Prius 2016, чиято премиера беше на автомобилното изложение във Франкфурт тази година. Очаква се, че колата ще достигне до европейския пазар, в началото на 2016 г. Японските специалисти не скриха гордостта със своето творение, като споделиха, че вариантът ще „наложи нови стандарти, що се отнася до икономичността”. Все пак, официални детайли не бяха споменати, но беше потвърдено използването на съвършено новата задвижваща платформаTNGA, дело на Toyota, която може да се открие и в други нови модели на фирмата. С нейна помощ, специалистите от Toyota имат възможност за усъвършенстват хибридното задвижване на автомобилите, стартирайки, почти от нулата. Предполага се, че характеристиките на модела ще допринесат за редуциране на разхода на гориво, като стойностите му ще бъдат определени на 3.13 л./100 км., а емисиите от СО2, не би трябвало да надхвърлят 70 гр./км.

Специалистите от компанията твърдят, че новото задвижване „ще изостри представянето и движението на автомобила”, като електрическата батерия, която е направена от никел, притежава по-компактни характеристики, а нейното зареждане е „подобрено значително”. Двигателят е същият – 1.8-литров, докато електрическият мотор ще бъде преработен, като японските специалисти са добавили отделен електрически апарат, който ще подпомага задвижването на задните колела.

Published in Новини

Интересът към новия автомобил Toyota Mirai не стихва, а напротив - все повече се засилва. Едно от потвържденията за своеобразният култ, който преживява модела е избирането му за „кола на сигурността”, по време на етап от световния рали шампионат, проведен в Триер, намиращ се в западната част на Германия. Зад волана на автомобила застана японският рали състезател и журналист – Мицухиро Кунисава, който трябваше да се движи, пред рали състезателите на шампионата.

Всъщност, моделът Toyota Mirai „преживя” известни промени, за да се подготви за тази нова роля. Така например, в купето беше изградена специална „клетка”, с която се характеризират всички автомобили, които се състезават на писта. Освен това, колата беше съоръжена със специалните състезателни гуми, подобрени спирачки, както и характерните за WRC отличителни емблеми. За да се осигури удобството, а и сигурността на японския шофьор Мицухиро Кунисава, германският клон на Toyota прибави към автомобила и преносим водороден апарат, с който се пълни резервоара на колата, в рамките на три минути.

Въпреки тези промени, основните характеристики на модела си остават непроменени. Това се отнася, както за мощността му от 152 к.с., при 335 Нм въртящ момент, така и за начина му на задвижване. Но, това не е най-важното, което занимава японските специалисти. Йошиказу Танака, който е главният инженер на модела, споделя своите надежди Toyota Mirai да бъде част от състезателните коли на Световния рали шампионат. Подобно развитие ще бъде доста революционно, както за самите организатори на състезанията, така и за самите зрители. Едва ли има нещо, което да се сравни с грохота и характерната атмосфера на подобни шампионати. Моделът Toyota Mirai не се вписва в традиционната картина, определяща подобни мероприятия, предвид своето безшумно движение и нулевите емисии, които характеризират работата на машината. Автомобилът е вече на европейския пазар, отличаващ се с отопляеми - волан и седалки.

Published in Новини

На автомобилното изложение във Франкфурт, което се превърна в емблематично събитие, не само за европейските фенове, но и за всички познавачи на превозните средства в световен мащаб, беше показана концепцията Toyota C-HR, привлякла заслужено голямо внимание. Това е модел, който се ситуира в сегмента на хибридните, кросоувър версии. Всъщност, прототипът, показан в немския град, беше представен, като „почти завършен” модел, което породи надеждите на многобройните фенове на Toyota, че колата може и да придобие официален статут на пазара за превозни средства.

Шефовете в японската компания потвърдиха, че вариантът ще бъде „подобрен”, за да придобие по-цялостен вид, като това ще бъде показана на автомобилното изложение в Женева, което трябва да се проведе през първата половина на 2016 г. Един от директорите на Toyota, отговарящ за търговията на компанията в Европа, сподели на многобройните нетърпеливи журналисти, че крайният продукт, получен от промяната в концепцията Toyota C-HR, ще бъде „много подобен” на концепцията, която беше представена във Франкфурт.

Повечето автомобилни фенове и специалисти са били свидетели на предишни варианти на съответната концепция, чието представяне премина на предишни световни изложения за превозни средства. Японската компания потвърди, че официалното лансиране на модела ще бъде през втората половина на 2016 г., веднага след представянето му на автомобилното шоу в Женева.

Моделът е създаден, за да се конкурира с високотехнологичната версия Nissan Juke, като колата на Toyota коренно се различава от другите варианти, създадени от японската компания. Това може да се види, още във външната част на колата и особено – в нейния „ъгловат” корпус и дизайн, повече характерен за купе автомобилите. Освен това, производителят е направил значителна промяна в характеристиките на машината, след като нейният вид е изменен, от купе с 3 врати на много по-впечатляващ модел с 5 врати. Колата се разполага върху платформата TNGA, която е новаторска и съвършено различна концепция на задвижване, създадена от Toyota.

Published in Новини

Когато моделът Toyota Prius беше представен за първи път на широката общественост, през 1997 г., той привлече небивал интерес. Дори и незаинтересованите потребители бяха възхитени, а природозащитниците промениха, като цяло, почти изцяло, своята гледна точка към автомобилите. Когато направим един преход към днешното състояние на версията, може да се установи, че това е един от най-добре продаваните модели на японската компания, като тя е успяла да продаде повече от 1000000 возила от тази серия.

Моделът преживя известни промени, след като в последните месеци беше лансирана и неговата четвърта генерация. Тя обещава да е най-добрият вариант, който гордо носи емблемата на Prius. При нея са направени, не само вътрешни подобрения, но и екстериорни промени, които подчертават нейния запомнящ се външен вид. Така например, увеличаването на размерите и задната част на колата, съдействат за нейната по-голяма аеродинамика, което несъмнено се отразява, както на нейното представяне, така и на показателите, определящи нейните функции.

Всъщност, моделът се характеризира със съвършено новата платформа, изработена от японската компания, както и задвижване на предните колела. Споменатата платформа предоставя, до 60% по-твърдо возене, в сравнение с предишния вариант от версията Prius. Освен това, този елемент от задвижването на машината е с по-различни размери, дори и ако го сравняваме с останалите модели на Toyota. Платформата предоставя неподражаемо представяне, което се дължи на нейната по-голяма широчина и дължина, а нейната височина е намалена. От японския производител обещават, че редица нови модели ще бъдат оборудвани с подобно задвижване, което обещава много емоции, не само за верните фенове на Toyota.

Автомобилът се задвижва от комбинираната работа на 1.8-литровия, бензинов двигател, както и на електрически мотор. Докато, бензиновия агрегат се отличава с мощност от 97 к.с., то електрическият апарат е конфигуриран с мощта на 71 к.с. По този начин, автомобилът съумява да достигне скоростта от 0-100 км./ч. за 10.6 с.

Published in Новини

Моделът Toyota Mirai, който беше представен официално наскоро, впечатлява със своя водороден двигател, който емитира само … вода. Това ли е бъдещето на японските автомобили и на превозните средства, като цяло, се питат повечето потребители. Само времето ще покаже, но актуалният вариант е повече от добро обещание за успехи на съответните возила, притежаващи изключителни екологични показатели.

Всъщност, японският производител е един от пионерите, в областта на създаването на коли, които се характеризират с по-ниски емисии. Това се дължи, преди всичко на първата генерация Prius, която беше представена на широката автомобилна общественост, още през далечната 1997 г. Концепцията за хибридно задвижвана машина е новаторска, като нейните първи машини доведоха до революционализиране на представите и разбиранията, както на обикновените потребители към съответните превозни средства, така и на самите производители, открили нова ниша за разработването на своите идеи.

Почти 15 години по-късно, от Toyota обявиха, че са продали, близо 1000000 возила от модела Auris, само на европейския пазар, а новото поколение от версията е вече на пазара в повечето държави на Стария континент. Но японските специалисти не желаят да спират дотук, като техните намерения са да бъдат създадени коли, които ще се характеризират с нулевите си емисии от вредни газове в атмосферата. Подобен е случаят с модела ToyotaMirai.

Не е случайно и наименованието на колата – Mirai, което на японски означава „бъдеще”. Нейните характеристики и функции са много подобни на друг вариант, представен на пазара съвсем наскоро - Hyundai ix35 FCV. Същността на задвижването, с което впечатлява Mirai се състои в работата на двигателя, който „съумява” да „смеси” кислорода от въздуха с водород, който са намира в специален резервоар в машината. Друго предимство на автомобила е неговата способност да измине около 500 км., само с едно зареждане на своя резервоар. Максималната му скорост от 179 км./ч., а неговата цена е близо 100000$.

Published in Новини

Версията Toyota Avensis винаги е имала проблеми с идентичността си, но, определено потребителите са се фокусирали, именно върху разходите за гориво, които при този модел са значително намалени. Това определя и по-големия интерес на евентуалните клиенти към настоящия автомобил. За непредубедените потребители, търговците могат да потвърдят, че близо 75% от лансираните на пазара коли Avensis, които са намерили своите собственици, са хибридни версии.

Въпреки този факт, японската компания е „хвърлила ръкавица” на своите конкуренти с новия, подобрен вариант Avensis, който получава съвършено различен 1.2-литров, турбо бензинов двигател, както и значителни промени в своя дизайн и купе. Отличителни детайли в новата версия са подобрения стайлинг на предната част на колата, както и LED фаровете, с които е оборудвана.

Във вътрешната част на автомобил, потребителите могат да открият характерни детайли, изработени в черно, както и подобрения вид на централното табло за управление. Все пак, голяма част от елементите, определящи интериора на колата са изработени от материали, които отстъпват, най-вече по своето качество, на най-добрите образци, които са позиционирани в същия клас превозни средства. Всъщност, вътрешната част на автомобила притежава значително улеснени и практични функции. Не трябва да се подминава и промененият сензорен екран, характеризиращ сателитно-навигационната система. Практичността на колата се дължи на вместимостта, която потребителите могат да открият в нейното купе. Пространството в интериора, позволява настаняването на 5-ма пасажери в кабината, докато багажникът е с вместимост от 350 литра, което е с 34 литра повече, отколкото на една от най-практичните версии на пазара - Ford Focus.

Двигателят на модела е неговото предимство, дори и ако го сравняваме с най-добрите образци, в съответния клас превозни средства. Макар, че той се усеща по-немощен, особено при по-ниски предавки, когато бъде поставен в средната гама на скоростите, неговото представяне се подобрява значително. А, най-голямото му предимство е икономичността, която е в рамките на 6.72 л./100 км.

Published in Новини

Потребителите на превозни средства винаги са изпитвали интерес към автомобилите, които се отличават с подвижните си тавани. Новият модел Toyota Aygo се нарежда до RenaultTwingo, който също се характеризира с гюрук, направен от олекотена материя. Докато френската компания предлага своя автомобил с варианти, оборудвани с два различни, по вид, двигатели и 4 отличаващи се спецификации, японската фирма е лансирала на пазара, единствено версията Aygo X-pression x-wave, притежаваща 1.0-литров, бензинов двигател и мощност от 68 к.с.

Вариантите Citroen C1 и Peugeot 108 споделят еднаква платформа с актуалния модел Toyota Aygo, като, от своя страна, предлагат по-голям избор на двигатели и оборудване. Всъщност, сгъваемият таван е подобен, поне като дизайн, на гюрука, характерен за Twingo. При японският автомобил, подвижният таван се сгъва за 10 секунди, разполагайки се в задната част на колата, а шофьорът има възможност да прибере само половината от покрива. Въпреки това, видимостта към задната част на автомобила не е „засегната” от тази маневра, като стъкленият прозорец на купето си остава на своето място.

Определени недостатъци на модела могат да се открият в кабината, която се характеризира с използването на детайли, изработени от недотам качествена пластмаса, както и ограниченото място за пътниците, разположени в задната част на кабината. Подобно на други варианти, като Citroen C1 и Peugeot 108, които са „родственици” на Toyota Aygo и са предназначени за градските условия, японската кола е със 100 мм. по-къса, в сравнение с немския вариантVolkswagen Up!, което, от своя страна допринася за лесното маневриране и паркиране, именно в градски условия.

Стандартното оборудване на X-pression x-wave включва 7-инчов, мултимедиен сензорен екран, отличаващ се с възможности за дигиталноDABрадио, както иBluetoothвръзка. Освен тях, сред базовите детайли, с които е съоръжена японската кола, се забелязват и дневните, LED светлини, както и камера за задно виждане.

Published in Новини
Страница 1 от 4

Автоаксесоари

Инструменти

Други